Sveriges kanske tunnaste Athletic Fitness-utövare...

Jag fick en hel del illasinnade kommentarer kring mitt deltagande på Sydsvenskans förstasida som jag till viss del kan förstå. Bilden var inte alls till min fördel, men jag har o andra sidan aldrig påstått att jag är något muskulärt freak. För övrigt är det inte heller min målsättning.Armar har alltid varit min akilleshäl och jag sliter hårt med dem. Ser man det ur ett strikt anatomiskt perspektiv har jag ganska taskiga förutsättningar för just armar pga muskelfästenas förhållande till varandra, dvs långa armar.

Hur som helst, alla har vi olika förutsättningar för att bli mer eller mindre muskulösa. Med tanke på att jag vägde 64 kg med förhållandevis hög fettprocent när jag började styrketräna för 10 år sedan, är jag extremt nöjd. Dessutom finns det en sak som är viktigare än ren muskelmassa: Symmetri.
And I haz it.

// Calle

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hur menar du att du har symmetri ? En välbalanserad kropp kommer att vara symmetrisk i vilket fall som helst. En person som är symmetrisk ska ha sina armar i samma storlek som vaderna och det syns inte på dina bilder att du har. Symmetri och volym går hand i hand. Det ena utesluter inte det andra, tänk på det.

Calle Sirén sa...

Hej Anonym!

Tack för dina synpunkter!

Hur det visuellt ser ut ligger såklart i betraktarens ögon, men måtten på mina armar och vader är oerhört lika i tävlingsform (38 respektive 39, du får själv lista ut vad som är vad).

Jag anser att jag har en god symmetri, och flera med mig. I mitt tycke återspeglar jag en sund, ren, atlets utseende när jag är i tävlingsform. Jag har alltid fått klart godkänt på symmetrironderna under mina tävlingar.
Dock är alla berättigade till en åsikt :)

Symmetri och massa är inte samma sak ö.h.t. Se: http://sv.wikipedia.org/wiki/Symmetri

Synd att alla som skickar såna här kommentarer är anonyma. Det hade varit kul med ett ansikte på de som har synpunkter :)

// Calle

Anonym sa...

Hej
Om domarna gett dig godkänt då borde du vara nöjd.Symmetri och volym är inte samma sak som du säger det är sant men tänk såhär symmetri är oftast något som måttband visar. Men det är det som syns i spegeln som är det viktigaste. En modell som är drabbad av anorexi kan mycket väl vara symmetrisk enligt måttbanden men ändå se för jävligt.

Men i vilket fall som helst du har en bra kropp det är inget jag inte säger emot. Men som du påpekade är dina armar din svaga som det är i mitt fall ochså . Enligt såna mätningar har jag en någorlunda symmetrisk kropp men ser ut att vara ett krigsoffer från somalia eller ngt. Men å en sidan har jag inte tränat i 10 år heller : ) I vilket fall som helst lycka till med dina satsningar

MVH

Ps. läs denna artikel av Arne Persson angåend triceps det kanske inte är världens lösning men en bra start på vägen.

http://forum.body.se/showthread.php?t=5146&page=9