Ett tappert försök och nya vanor

Idag var jag tillbaka på gymmet för att styrketräna efter cirka en veckas uppehåll. Jag har fortfarande känningar av förkylningen i form av snuva och lite svullnad i halsen, men planen var att köra ett ganska lugnt pass med fokus på genomblödning. På schemat idag stod: Rygg / Baksida axlar samt biceps.
Redan på det första setet med pullovers (uppvärmningsset för latsen) märkte jag att flåset var nedsatt och att pulsen ökade snabbt. Trots detta körde jag vidare och började lasta på, envis som man är.

Viktigt att poängtera här är att jag har beslutat att skära ned kraftigt på min snuskonsumtion.
Denna har varit på tok för hög under en längre tid, så nu är det hög tid att styra upp denna. Jag kommer inte sluta snusa, det är jag inte tillräckligt motiverad för (älskar att snusa), men målet är att en dosa skall räcka i ett par tre dagar. Fram tills nu har jag med enkelhet kommit upp i en dosa om dagen (hänger ihop en hel del med arbetssituationen, ju mer stress, ju mer snus) vilket innebär att jag har haft en väldigt hög halt av nikotin i blodet under dagarna. Detta är dåligt för puls, såväl som blodtryck.

Hur som helst gick passet relativt bra, trots att pulsen skenade en del av abstinensen och förkylningen. Det är skrämmande det där, hur mycket kroppen egentligen påverkas av nikotin, eller snarare frånvaron av nikotin i detta fall.

På tal om något helt annat pekar allt på att jag kommer att få hem min nya mountainbike i morgon. Det ska bli riktigt spännande :) Återkommer med update och bilder på detta.

Vi hörs i morgon

// Calle

Inga kommentarer: