Kvällscardio och mekanisk doping

Idag var det tänkt att jag skulle bege mig ut i skogen och sprätta lite jord med cykeln. Dock satte vädret stopp för detta då det blåste sånär som på storm. Det är inte mycket som är så trist som när det blåser rak motvind när man är ute och tränar. Jag tar hellre regn, snö, hagel - ja egentligen vilken väderlek som helst förutom blåst.

 Min cykel. Cube LTD CC 2010.

Istället riggade jag och sadlade upp på vår trogne trotjänare: Spinningcykeln.

Jag cyklade i medelhögt tempo i en timme samtidigt som jag kollade på film The Dark Knight, som är en av mina absoluta favoritfilmer. Timmen jag körde kändes som en kvart och jag blev förvånad över hur lätt det kändes. Kan det vara så att konditionen börjar bli bättre!? Man kan ju alltid hoppas :)

Sedan jag började cykla igen har jag surfat runt en hel del på olika cykelrelaterade hemsidor och forum.
Idag var jag inne på Happy Mtb som är sveriges största och bästa forum för folk som cyklar mountainbike. Det finns  även  en hel del folk där som cyklar racer, cykelcross downhill osv.

Som många av Er säkert känner till är jag dopingmotståndare, och oftast när man talar om doping handlar det om steroider, centralstimulantia osv. Idag bekantade jag mig dock med en helt ny term för mig: Mekanisk doping.
Inom cykelsporten har det länge spekulerats om hurvida detta verkligen förekommer eller ej, men enligt klippet nedan verkar det faktiskt inte bättre än att det i allra största mån är realitet.
Mekanisk doping i det här fallet handlar om imbyggda motorer i cyklarna tillsammans med en batterier som laddas upp under de enklare delarna av etapperna. När det börjar bli dags att dra ifrån klungan eller cykla upp för en backe, trycker man helt sonika på en knapp som tillför kraft.
Detta förvånar mig inte ett dugg egentligen för finns tekniken, kommer vissa att använda den. Precis som med traditionell doping.

Jag rekommenderar Er verkligen att titta på klippet nedan. Mycket fascinerande.// Calle

Edit: Med tanke på kommentaren jag fick på detta inlägget vill jag bara klargöra att jag inte anklagar någon för mekanisk doping, utan ville helt enkelt bara belysa ämnet. 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tycker gott att du för sakens skull kan lägga upp http://www.youtube.com/watch?v=S4lq5lewHrU också.

Calle Sirén sa...

Anonym: Jag anklagar ingen utan inlägget var endast för att belysa ett intressant ämne.

Hur som helst, tack för länken och att du läser bloggen :)

// Calle