Lazy weekend off

Denna helgen har gått i vilans tecken, och det mest ansträngande jag har gjort är egentligen att gå ett par timmar på IKEA. Även om det kan vara påfrestande på sitt sätt, för visso... ;)

Jag har känt mig ganska krasslig och hängig under de senaste dagarna, som om jag har en rejäl förkylning på lut. Då jag är pollenallergiker vet jag inte om det handlar om rejäla symptom från detta, eller om en inflammation eller infektion. Hur som helst har jag inte varit i form alls för att träna.

Känner jag mig hyfsad i morgon blir det i alla fall ett pass rygg och baksida axlar samt lite cardio på spinningcykeln.
Som en del av Er kanske läste i mitt föregående inlägg väntar jag på min nya cykel, eller mountainbike för att vara lite mer precis. Tanken är att jag utöver skogscyklingen skall börja cykelpendla till arbetet, en sträcka på 17.8 km enkel väg, så det känns som om jag behöver all cardio jag hinner med just nu.

Det här med nysatsningen på cykling känns riktigt roligt, och jag ser verkligen fram emot att få börja köra i skogen. Trots att det kan vara otroligt jobbigt att exempelvis backträna, spurta osv. är det lite av en meditativ känsla att få köra en lagom snabb och teknisk stig i skogen. Total avslappning.

Nackdelen med mina tvära vändningar av intressen är såklart kostnaderna. Det är inte gratis att köpa: Ny cykel, nya pedaler, ny hjälm, nya träningskläder, nya cykelskor osv. osv. Men man får se det som engångskostnader... ;)

Den senaste investeringen.
Shimano SH-M86L

Som avslutning på en lugn, men skön helg avnjöt jag precis en ny favorit: 1 kesella, 300 gram sockerfri blåbärsyoghurt, frysta blåbär samt lite sötningsmedel. Grymt gott!

Nu är det sängen som gäller. Sömn är A & O när man inte är frisk!

// Calle

Inga kommentarer: