Pollenchock och helgbestyr

Denna helgen har varit förhållandevis lugn och har egentligen inte innehållit mer avancerade aktiviteter än matlagning, schlagerfestivaltittande och lite förströelseshopping i Malmö. Ganska skönt faktiskt.

Pollen. Vissa kallar det satans verk, och vissa påstår att det är en nödvändig process för växtlighetens fortplantning. Jag tillhör den förstnämnda skaran människor och har den stora förmånen att vara allergisk från tidig vår till sensommar. Detta gör att jag måste ta antihistamin, som de allra flesta allergimediciner är.

För att få lite bättre effekt av medicineringen tänkte jag att jag skulle testa nässpray istället för piller ett tag då det är rinnig näsa som är min akilleshäl under sommarhalvåret. Sagt och gjort beslutade jag mig för att bege mig till apoteket för att sondera terrängen bland uppsjön av alternativ.
Jag hittade en variant som heter: Rhinocort Aqua, som verkade tillfredställa mina behov för en allergimedicin. Efter snabbt skummande i innehållsförteckningen kunde jag snabbt konstatera att den innehöll cortison, mardrömssubstansen för oss som tränar. Cortison är besläktat med kortisol, vilket är starkt muskelnedbrytande.
Jag var givetvis tvungen att fråga apotekaren hur detta skulle påverka resten av kroppen om jag började använda nässprayen. Hon frågade varför jag undrade över en sådan sak, och jag förklarade varför. Det skulle jag nog inte ha gjort då hon tittade synnerligen suspekt på mig efteråt. Dock fick jag förklarat att det med all sannolikhet inte skulle vara någon fara då cortisonet endast verkar lokalt, trodde hon... ;) 
Idag upplevde jag dock, för första gången på väldigt länge, hur det känns att kunna andas genom näsan. Underbart! Tilläggas bör att jag har brutit näsbenet två gånger, vilket har resulterat i en hel del broskbildning inne i näsan. Detta gör att jag blir totalt blockerad vid allergi eller förkylning.

Idag var jag och körde axlar och mage på Gerdahallen. Jag fick till ett riktigt kanonpass med riktigt bra tryck. Dock körde jag inte så tungt idag då jag inte vill chocka kroppen för mycket och riskera ett återfall i influensan eller liknande. Det är riktigt skönt att komma igång ordentligt igen, verkligen.
Dessutom kunde jag andas genom näsan under övningarna. Man skall vara glad för det lilla, sägs det ju. 

Nu mot kvällen har jag sysselsatt mig med att göra matlådor inför arbetsveckan som komma skall. Som jag skrev i ett tidigare inlägg har jag slarvat en del med maten och således ätit ute en hel del. Det behöver nödvändigtvis inte vara speciellt negativt, men det är alltid svårt att ha kontroll över sitt energiintag och råvarorna när man äter ute.

Denna veckan blir  det: Kyckling och grönsakswok!

Kyckling och grönsakswok.

I morgon skall det cyklas mountainbike oavsett väderlek!

// Calle

Inga kommentarer: