Upptäcksfärden

Nu börjar jag sakta men säkert börja känna mig mer eller mindre återställd (peppa peppa ta i trä) efter den envisa influensan. Även när jag ökar belastningen så känns det helt OK.

Idag tänkte jag köra en sväng och reka vägen som jag har tänkt att ta när jag cykelpendlar till jobbet. Eller snarare vägen till den avslutande rakan till jobbet. Den första kilometrarna är genom stan och är lite trixiga att navigera, men som avslutning är det en riktig bombrepa rakt fram.

De krångliga gatorna gjorde att medelhastigheten gick ner en hel del (se nedan), men jag fick upp en överraskande hög topphastighet: 43,5 km/h! Inte illa med tanke på att jag kör på ett par Schwable Nobby Nick 2.25:or... Jag är dock glad att jag inte körde på slicks idag eftersom det blev lite offroad mellan vägarna ;)

Cykeln fungerar för övrigt riktigt bra. Geometrin känns klockren för min kropp och växlar, bromsar vevparti m.m. gör cyklingen till en ren njutning. Det enda som jag verkligen måste fixa är en pump till stötdämparen som är på tok för mjuk just nu.

Dagens cykling. Ni kan tydligt se den förvirrade navigeringen
nere till vänster på kartan ;)

Stats från passet:

Date: 20 maj 2010 7:04 pm
Distance: 14,2 kilometers
Elapsed Time: 1:09:06
Avg. Speed: 12,4 km/h
Max. Speed: 43,5 km/h
Avg. Pace: 04' 51" per km
Väl hemma var det dags att fylla på med energi igen med en gammal klassiker: Kalkonbacon och äggröra. Anledningen till att jag inte åt några kolhydrater till målet var att jag hade lite smågodis som jag loss på som efterrätt ;) 

Cardio är underbart, den gör att man kan äta mer... :)

// Calle

Inga kommentarer: