Lägesrapport #Fitness

Nu kännes det som om man är på rätt köl igen. Jag har t.o.m. hunnit med att byta gym sedan jag skrev sist.

Tidigare tränade jag på Gerdahallen, ett av sveriges största gym med det mesta man behöver i utrustningsväg. Dock finns en det en stor nackdel med Gerdahallen, antalet medlemmar. Då det är förhållandevis billigt att träna där, i synnerhet för studenter, är det riktigt packat där på eftermiddagar och kvällar. Detta gör det svårt att planera sina pass så som man ha dem, dessutom har långt ifrån alla den "gymetikett" man förväntar sig av sina medmänniskor.

Då jag har kommit ur spår lite grann jämfört med mina fornstora dagar kändes de därför påpassligt att byta gym nu när kortet ändå gick ut. Det nya gymmet heter Actic och är riktigt fint. Visst, det saknas lite utrustning som man är van vid från Gerdahallen, men det skall kompletteras enligt uppgift. Det viktigaste finns dock på plats.

Så är det nog, rygg är en av mina styrkor. 
Bilden är från 2009. 

Igår var jag och körde mitt första pass som medlem. På schemat stod; Rygg, biceps och baksida axlar.

Jag fick till ett riktigt bra pass, det bästa på riktigt länge. Den sittande rodden (wire) är verkligen något speciellt. Till skillnad från traditionella sittande rodd-maskiner har denna två wires vilket ger en enorm stabilitet och ruggigt bra känsla i ryggen. Jag hann även med att köra kronlyft, vilket var riktigt längesedan sist.

Resultatet? Djup, bultande träningsvärk. Med andra ord; Precis som sig bör.

// Calle

Inga kommentarer: