Löpning deluxe

I tidsoptimeringens tecken har jag gjort slag i saken och inhandlat ett par ordentliga skor på löplabbet här i Lund. Personalen där var oerhört duktiga och kunde snabbt konstatera vilken typ av sko jag behöver för att få ett bra löpsteg, eller fotnedsättning, snarare.

Att cykla mountainbike är kul - Förbannat kul - Men det kräver en hel del tid och planering. I synnerhet när man måste åka bil 3-4 mil för att komma till vettiga förhållanden. Med detta i åtanke har jag därför bestämt mig för att ta tag i löpträningen igen. Löpning är på många sätt fantastiskt som motionsform då den kan utövas i stort sett överallt. Allt man behöver är ett par vettiga skor (inte ens det, om man frågar en barfotalöpare). Tröskeln för att komma ut blir således betydligt lägre när man slipper att förbereda en massa prylar och transportera sig långa sträckor för att träna.

Stats från senaste passet. Häng gärna med på Runkeeper

Jag har precis kommit igång med löpningen och har i skrivande stund avklarat två löppass. Det är åratal sedan jag sprang målinriktat senast, och det märks. Första löppasset på cirka 4 km var riktigt dråpligt.
Andra passet gick lite bättre, men pulsen är hög trots ett sävligt tempo - Men det kommer ge med sig.

Sen var det här med snuset. Borde verkligen sluta med det eftersom det har såpass stark inverkan på pulsen, något som knappast är gynnsamt vid konditionsträning.

Inga kommentarer: